Produse si Sevicii

HPT - Tratament cu plasma la presiune scazuta

plasma products plasma cleaners

Gama de sisteme de tratare cu plasma de joasa presiune "HPT" de la Henniker Plasma sunt dispozitive de tip benchtop controlate de microprocesoare ideale pentru laboratoarele de rutina, R & D si sarcinile industriale usoare. Datorita usurintei lor de utilizare si fiabilitatii ele sunt alese de catre multe dintre cele mai importante companii si institute din lume unde se utilizeaza suprafete curate si se activeaza materiale pentru a creste umectabilitatea si a imbunatati aderenta.

Fiecare dispozitiv include un manometru integrat si un controler de debit de precizie, precum si o pompa de vid adecvata, tot ceea ce este necesar pentru functionare. Retetele simple sunt stocate prin intermediul controlului intuitiv al ecranului tactil si sunt executate cu o singura apasare a butonului si pentru ca nu folosim cronometre analogice sau valve tip needle repetabilitatea procesului este garantata de fiecare data.

Sistemele de plasma HPT de la Henniker Plasma sunt perfecte pentru curatarea suprafetelor, pregatirea suprafetei si modificarea suprafetei unei game largi de materiale, inclusiv metale, sticla, polimeri, ceramica, materiale plastice si compozite. Printre aplicatiile cheie se numara compozitele, lipirea PDMS a microfluidicelor, curatarea esantioanelor microscopice, curatarea lentilelor, curatarea metalelor, aplicatiile biomedicale, industria polimerilor si fabricarea dispozitivelor medicale.

HPT Sisteme de plasma cu presiune joasa:

  • HPT-100: 100mm diametru, camera cilindrica (volum 2 litri)
  • HPT-200: 150mm diametru, camera cilindrica (volum 5 litri)
  • HPT-300: 200mm x 200mm camera dreptunghiulara (volum 12.5 litri)
  •  HPT-500: 240mm x 240mm camera dreptunghiulara (volum 23 litri)

plasma products plasma treatment range

Neubula-Tratament cu plasma la presiune scazuta

plasma products nebula software portals

Gama de sisteme de tratament cu plasma "NEBULA" din seria Henniker Plasma "NEBULA" sunt sisteme independente cu camere de mare capacitate pentru tratarea pieselor de dimensiuni mari sau a mai multor piese intr-o singura sarja. Acestea sunt potrivite atat pentru utilizarea industriala regulata, cat si pentru dezvoltarea de noi procese si chimie de suprafata. Sistemele de tratament cu plasma NEBULA au o interfata HMI si sunt controlate printr-un sistem industrial PLC. Acestea permit acces la nivel de utilizator, variind de la operator simplu capabil sa execute numai programe, pana la administrator capabil sa creeze utilizatori, sa editeze si sa testeze retete noi. Datorita flexibilitatii lor ele sunt alese acolo unde fiabilitatea si flexibilitatea sunt primordial.

Fiecare sistem NEBULA poate fi configurat cu o varietate de optiuni, incluzand incarcarea probelor orizontale si verticale, precum si un tambur rotativ pentru tratarea mai multor piese mici sau chiar a pulberilor. Utilizatorul poate specifica pana la trei intrari de gaz, precum si o intrare de dozare precisa a monomerului pentru activitatea de polimerizare in plasma. In acest fel sarcinile simple de curatare si activare pot fi extinse pentru a produce acoperiri polimerice permanente pe mai multe suprafete.

Gama de sisteme NEBULA de tratare cu plasma la presiune joasa din seria Henniker Plasma este perfecta pentru curatarea, activarea si depunerea pe o gama larga de materiale. Aplicatiile cheie includ pregatirea suprafetei pentru a imbunatati aderenta si polimerizarea in plasma pentru a produce acoperiri hidrofile sau hidrofobe.

 • Nebula Sisteme de plasma cu presiune joasa:

  • NEBULA-30: 30 litri, camera de procesare (300x300mm x 375mm D)
  • NEBULA-50: 50 litri, camera de procesare (300x300mm x 600mm D)
  • NEBULA-100: 100 litri, camera de procesare (400x400mm x 600mm D)
  • NEBULA-150: 150 litri, camera de procesare (400x600mm x 600mm D)

Tratamentul cu plasma la presiune atmosferica

plasma products atmospheric plasma cirrusDispozitivul cu plasma la presiune atmosferica Cirrus imbunatateste caracteristicile de adeziune ale unei game largi de materiale.

Este un instrument independent care ofera o suprafata continua (8-10 mm latime) de plasma la temperatura joasa pe suprafata si poate fi usor integrat cu linii de asamblare / productie cu sau fara robot de manipulare. Cirrus functioneaza cu aer comprimat si nu necesita gaze speciale sau alte servicii. Un conector pozitionat pe panoul din spate permite pornirea / oprirea declansarii plasmei prin intermediul unui semnal extern furnizat de linie.

Aparatul cu plasma Nimbus este versiunea dubla, cu duze, a dispozitivului cu plasma la presiune atmosferica Cirrus. Poate fi aplicat in zone diferite sau suprapus pentru a acoperi suprafete mai mari.

Curatarea si activarea cu plasma la presiune atmosferica a:

 • Polimerilor
 • Metalelor
 • Ceramicelor
 • Sticlei
 • Compozite

Avantajele plasmei la presiune atmosferica:


Curatare cu plasma in microscopie

henniker plasma treatment tem sample plasma cleanerAparatele de curatat cu plasma Henniker pentru aplicatii microscopice sunt sisteme de lucru cu costuri scazute proiectate special pentru curatarea rapida si eficienta a suporturilor pentru esantioane TEM si SEM.
Dispozitivul de curatare cu plasma TEM este complet automatizat si dispune de adaptoare standard care sunt potrivite pentru holderele furnizate de toti producatorii de microscoape.

Puterea plasmei este complet variabila in intervalul 0-100W.

Optiuni Plasma Cleaner / Plasma Asher pentru TEM:

Dispozitivul de curatare cu plasma pentru TEM este o solutie specifica aplicatiei pentru curatarea cu plasma la presiune joasa si prepararea probelor de microscopie electronica, incluzand:

 • Consum redus de energie
 • Intruducerea suportului de esantioane TEM prin partea din fata
 • Multiple grile TEM si suporti SEM
 • Reintroduceți stilul introducerii eșantionului
 • Intrari duble de gaz pentru O2 / Ar si alte gaze
 • Curatare cu plasma in microscopie:


Echipamente de testare a suprafetei

Pixuri Easy Test Dyne

dyne pen henniker plasma treatment

Pixurile Easy Test Dyne permit evaluarea rapida a energiei de suprafata. Energia de suprafata este proprietatea unei suprafete rezultata din fortele moleculare neechilibrate la sau aproape de suprafata comparativ cu cele din materialul vrac si ofera o indicare rapida a caracteristicilor de aderenta si a umectabilitatii.

Daca un lichid este aplicat pe suprafata si energia de suprafata a acestuia este mai mare decat energia de suprafata a materialului pe care este aplicat atunci lichidul tinde sa formeze picaturi. Daca energia de suprafata a lichidului este mai mica decat cea a suprafetei la care este aplicat, se va intinde sau "umezi" suprafata in mod egal. Aceasta este baza testului Dyne.

Pixurile Dyne:

Pixurile sunt umplute cu fluide de testare Dyne de diferite valori, de la 28mN / m pana la 105mN / m tensiune de suprafata. Pixul este tras peste o suprafata tratata cu plasma si daca lichidul se desprinde sau formeaza picaturi pe suprafata, atunci energia de suprafata este mai mica decat nivelul Dyne al stiloului, indicand faptul ca tratamentul cu plasma nu a fost efectuat.


Masurare Unghi de Contact- portabil

plasma products contact angle measurement

PGx este un sistem portabil de masurare a unghiului de contact care masoare umezirea suprafetei si absorbtia in-situ pe orice suprafata, practice independent de dimensiune sau forma.

Cu o amprenta de numai 90mm x 55mm si o greutate de doar 400g, este cel mai mic sistem de masurare a unghiului de contact disponibil, cu caracteristici care se gaseau anterior numai in instrumente de laborator mai mari.

PGx permite testarea directa a suprafetei aproape a oricarui obiect 3D fara a fi necesara taierea probei. Pur si simplu plasati PGx pe esantion sau pe o parte a acestuia si apasati un singur buton. PGx plaseaza automat o picatura precis calibrata pe suprafata testata, iar camera incorporata capteaza o secventa video a umezirii suprafetei la o viteza de 80 de cadre pe secunda. Rezultatele sunt afisate ca unghi de contact static sau umezire dinamica in functie de timp, furnizand informatii detaliate despre interactiunea lichid / substrat intr-un instrument cu adevarat portabil.

PGX – masurare unghi de contact, portabil:

PGx este utilizat in foarte multe industrii si este recomandat in special pentru evaluarea probelor atat inainte cat si dupa tratamentul cu plasma, fiind in deplina conformitate cu metodele oficiale de testare ASTM D-724 si ASTM D-5946.

 • Dimensiunea picaturilor de la 0,2 uL pana la 10 uL
 • Moduri de lucru de tip Touch down, impact si picatura manuala
 • Calibrare automata
 • Esantionare automata atat in moduri statice, cat si dinamice
 • Aderenta
 • Absortie
 • Contaminarea suprafetei (curatarea)
 • Umectabilitate (imprimare, vopsire, acoperire)

Servicii

Incercari pentru dovedirea conceptului

henniker plasma services plasma process development

Intelegem ca tehnologia cu plasma poate sa nu va fie cunoscuta: este in regula, suntem aici pentru a va ajuta.
Suntem bucurosi sa discutam asteptarile dumneavoastra atat tehnice cat si comerciale si apoi sa realizam cateva incercari initiale privind tratamentul cu plasma, in totalitate gratuite, pentru a va ajuta sa stabiliti daca vreun tratament din gama noastra de tratamente cu plasma ar putea fi util.

Avem cunostinte tehnice avansate, cunostinte despre aplicatii si bineinteles o gama mare de tratamente cu plasma si facilitati de testare a suprafetelor, toate acestea fiind puse la dispozitia noastra.
Daca tratamentul cu plasma nu este potrivit (si uneori nu este!), va putem ajuta sa determinati acest lucru si de multe ori va putem sugera alternative sau va ghidam spre directia cea buna.

Optiuni de inchiriere

Avem o gama larga de sisteme de tratare cu plasma pentru inchiriere, atat sisteme standard cat si pesonalizate.

Daca achizitionarea imediata a unui sistem nu este cea mai eficienta metoda pentru dumneavoastra si ar trebui sa decideti dupa ce ati incercat echipamentul si procesele daca tratamentul cu plasma este potrivit pentru produsul dumneavoastra, oferim o compensare din pretul final al produsului inchiriat.
Puteti inchiria mai intai o unitate de tratament cu plasma si apoi sa decideti. Credem ferm ca nu exista un proces sau o problema care nu poate fi rezolvata prin colaborare.

Procesul de dezvoltare a aplicatiilor plasmei

In timpul dezvoltarii proceselor de tratare cu plasma lucram impreuna cu clientii nostri pentru a personaliza o solutie de tratament cu plasma care sa le satisfaca cel mai bine nevoile. Realizam dezvoltarea proceselor interne sau la fata locului pentru o gama larga de noi aplicatii, bazandu-ne pe o experienta vasta din lumea reala.

In primul rand suntem bucurosi sa primim mostrele dupa discutia initiala si pentru a determina un tratament optim. Aceste teste preliminare sunt intotdeauna gratuite. Dupa dezvoltarea initiala a procesului poate fi detaliat un plan de tratament. In acest stadiu suntem in general pregatiti sa progresam cu o oferta un anumit sistem / tratament adaptat exact produsului dumneavoastra - un serviciu care va reduce riscul.

Procesele cu plasma:

 • Acces la o biblioteca vasta de procese
 • Metode cuprinzatoare de testare a suprafetei
 • Procese de aderenta si acoperiri

Tratament cu plasma

Oferim un serviciu de tratare cu plasma rapid si eficient din punct de vedere al costurilor, atat pentru cererile mici cat si pentru productia in curs de desfasurare.

Tratamentul contractual reprezinta o modalitate rentabila de a beneficia de avantajele unice ale tratamentului plasmatic in cazul in care costul echipamentelor nu este justificat, de exemplu in cazul in care au fost atribuite contracte unice sau pe termen scurt.

Facilitatile noastre de tratare cu plasma si testare sunt echipate cu o gama extinsa de echipamente de tratare cu plasma atat pentru curatare, activarea suprafetei, acoperiri si etching. Se pot efectua atat tratamente in vid cat si in-line la presiune atmosferica pentru tratamentele contractate cu timpi mici de returnare conform cerintelor.

Unii dintre clienții noștri

 • BOC Linde
 • BP
 • Batu Uni
 • Boc Lgo
 • Bradford Uni
 • CCLRC
 • Expro
 • HP
 • Heriot Watt University
 • Hoya
 • IAC
 • Imperial College London
 • Kingspan
 • Leonardo
 • McLaren
 • Merck
 • Microvisk Technologies
 • PPE
 • Reinnervate
 • TWI
 • Teledyne
 • Tyndall
 • Cabridge Uni
 • Cooper Vision
 • Huf
 • Morgan
 • Npl
 • Oxford Nano
 • Oxford Uni
 • Prp
 • Qmul
 • Selex
 • Walker Filtration
 • Warwick Uni
 • Nanosystems MC
 • Autoliv
 • Horia Hulubei National Institute For Physics And Nuclear Engineering

Contact Us

NANOSYSTEMS MC
Uranus nr. 42F, bl. 8, apt. 3, Magurele Ilfov – Romania


nanosystems
ro iso