Skip to main content

Funcționalizarea suprafețelor

Nano-acoperiri funcționale
Curățare cu plasmă
Îmbunătățire a capacității de umectare și aderență

Funcționalizarea suprafețelor

Nano-acoperiri funcționale
Curățare cu plasmă
Îmbunătățire a capacității de umectare și aderență

Bazat pe expertiză, de încredere la nivel mondial.

Echipamentul nostru inovator de tratare cu plasmă se bucură de încredere la nivel mondial atât în mediile critice de producție industrială, cât și în mediile academice de renume, unde este utilizat în cercetarea biomedicală, în științele naturii, în stocarea energiei, în filtrare și în multe alte domenii ale științei materialelor pentru îmbunătățirea proceselor.

Tehnologia cu plasmă

Tehnologia cu plasmă

Ce este tratamentul cu plasmă și ce poate face tratamentul cu plasmă?

Tratamentul cu plasmă poate îmbunătăți aderența, umectabilitatea, biocompatibilitatea și funcționalitatea diferitelor materiale. Aflați aici cum funcționează tratamentul cu plasmă al suprafețelor și energia de suprafață și de ce sunt importante.

Produse si Sevicii

Produse si Sevicii

Henniker este specializată în furnizarea de soluții de inginerie pentru suprafețe care permit industriilor să obțină performanțe îmbunătățite ale materialelor și capacități tehnologice avansate. Având o înțelegere profundă a tehnologiei cu plasmă și a aplicațiilor sale, oferim o gamă largă de produse și servicii concepute pentru a satisface cerințele unice ale diferitelor sectoare. Faceți clic pe link-ul de mai jos pentru a afla mai multe despre produsele și serviciile noastre. 

Bază de cunoștințe

Bază de cunoștințe

Suntem un furnizor de top de sisteme și procese de tratare cu plasmă, cu o bogată experiență și cunoștințe vaste în acest domeniu. Am elaborat o varietate de instrumente media și articole științifice pentru ca dumneavoastră să descoperiți mai multe despre tehnologia cu plasmă și produsele noastre. Acest lucru vă va permite să luați decizii în cunoștință de cauză și cu încredere și ușurință. Faceți clic pe linkul de mai jos pentru a afla mai multe.

Care este soluția potrivită pentru dumneavoastră?

Fie că este vorba de un proces discontinuu sau de o producție în linie, de prototipuri sau de o instalație de cercetare, vă putem îndruma și vă putem oferi cea mai bună soluție. Este posibil să fi întâlnit o aplicație similară înainte sau să putem indica un client existent sau un studiu de caz. Întrebați-ne, suntem aici pentru a vă ajuta.

Mai jos este enumerată doar o mică serie de aplicații comune în care este utilizată tehnologia noastră de tratare cu plasmă. Vă rugăm să nu ezitați să ne contactați dacă aplicația sau materialul dvs. nu se regăsește în listă.

Acoperiri biocompatibile
Acoperiri biocompatibile

Tratamentul cu plasmă poate modifica proprietățile de suprafață ale polimerilor fără a afecta caracteristicile de bază ale acestora. Acesta poate fi utilizat pentru a îmbunătăți biocompatibilitatea și bioactivitatea acoperirilor polimerice pentru aplicații medicale, cum ar fi implanturile, dispozitivele și structurile de susținere. Tratamentul cu plasmă poate introduce grupuri funcționale, poate crește hidrofilicitatea, poate îmbunătăți aderența și poate crea nanostructuri pe suprafața polimerului. Aceste efecte pot îmbunătăți interacțiunea polimerului cu țesuturile biologice, celulele, proteinele și medicamentele. Tratamentul cu plasmă poate fi utilizat, de asemenea, pentru a depune straturi subțiri de polimeri biocompatibili.

 • Modifică proprietățile de suprafață ale polimerilor fără a afecta caracteristicile de bază.
 • Îmbunătățește biocompatibilitatea și bioactivitatea acoperirilor polimerice pentru aplicații medicale.
 • Introduce grupuri funcționale, crește hidrofilicitatea, îmbunătățește aderența și creează nanostructuri pe suprafața polimerului.
 • Îmbunătățește interacțiunea cu țesuturile biologice, celulele, proteinele și medicamentele.
 • Depune straturi subțiri de polimeri biocompatibili pe substraturi inerte.
Materiale compozite
Materiale compozite

Tratarea suprafețelor cu plasmă a materialelor compozite, care sunt utilizate pe scară largă în aplicațiile inginerești avansate, poate îmbunătăți atât curățarea, cât și aderența materialelor diferite.

Tratamentele disponibile pot fi aplicate atât în cazuri de plasmă discontinuă, cât și în cazuri de plasmă atmosferică în linie, și deseori elimină necesitatea aplicării de grunduri. Am stabilit relații strânse cu organizații importante de nivel 1 și de nivel 2 din industria auto și aerospațială, în cadrul cărora dezvoltarea noastră rapidă și flexibilă a proceselor s-a dovedit a fi de neprețuit.

 • Tratarea materialelor similare și diferite.
 • Înlocuiește etapele anevoioase de abraziune a suprafețelor.
 • Crește gradul de umectabilitate și curățenie a suprafețelor.
 • O mai bună aderență cu mulți adezivi.
 • Proprietăți de suprafață adaptate, proprietăți mecanice îmbunătățite.
 • Respectă mediul înconjurător și prelungește durata de viață a produsului.
Aplicații stomatologice
Aplicații stomatologice

În ultimul deceniu, tratamentul cu plasmă al suprafețelor s-a dovedit a fi eficient în îndepărtarea contaminării și îmbunătățirea capacității de umezire a structurilor protetice dentare, inclusiv a pivoților de implant. Acest tratament joacă un rol crucial în crearea unor legături puternice și de lungă durată. Îmbunătățirea interacțiunii chimice și fizice dintre implanturile dentare și adezivi este vitală pentru a asigura succesul durabil al acestor implanturi. Tehnologia cu plasmă oferă o soluție prin eliminarea eficientă a contaminării organice și îmbunătățirea capacității de umezire a suprafeței implantului.

Activarea cu plasmă a implanturilor dentare nu numai că îmbunătățește umectabilitatea, dar facilitează și formarea unui strat bioactiv de suprafață. Această bioactivare promovează osteointegrarea, încurajând integrarea naturală a implantului cu țesutul osos din jur. Prin favorizarea unui mediu biologic favorabil, tratamentul cu plasmă reduce riscul de reacții inflamatorii și crește rata de succes pe termen lung a protezelor dentare.

 • Activarea cu plasmă a implanturilor dentare pentru o mai bună umectabilitate.
 • Îmbunătățirea aderenței în timpul colorației.
 • Curățarea fină a suprafețelor înainte de fațetare și aplicare.
 • Încurajează osteointegrarea naturală cu țesutul osos din jur.
 • Proces simplificat și automatizat, care necesită o intervenție operațională minimă.
Polimeri tehnologici
Polimeri tehnologici

Activarea suprafeței cu plasmă a polimerilor tehnologici, cum ar fi PEEK, PTFE și POM, este o tehnică fiabilă și eficientă pentru creșterea aderenței și a rezistenței de imprimare/vopsire.

Mulți polimeri tehnologici au o energie de suprafață caracteristic scăzută și, prin urmare, prezintă caracteristici de aderență intrinsec sărace. Introducerea grupurilor polare de la tratamentul cu plasmă pe suprafața polimerului permite o mai bună umezire și răspândire a adezivilor, a acoperirilor sau a cernelurilor de imprimare. În consecință, acest aspect sporește suprafața de contact dintre polimer și agentul de lipire, ceea ce duce la o aderență mai puternică. În plus, tratamentul cu plasmă elimină și orice impurități sau produse de oxidare care ar putea fi prezente pe suprafață, oferind un substrat curat și activat pentru lipire.

 • Sunt disponibile tratamente în linie la scară mică și tratamente în cameră de vid de dimensiuni industriale
 • Aderență sporită a vopselelor și cernelurilor imprimate la suprafața polimerică
 • Funcționalitate specifică a suprafeței fără a afecta proprietățile de volum
 • Sunt posibile proprietăți hidrofobe, oleofobe și hidrofile
Tehnologia bateriilor pentru vehicule electrice
Tehnologia bateriilor pentru vehicule electrice

Tehnologia vehiculelor electrice (VE) avansează rapid, revoluționând industria auto și contribuind la un viitor mai curat și durabil. În centrul fiecărui vehicul electric se află bateria, care este esențială pentru performanța și autonomia acestuia. Pentru a îmbunătăți eficiența, durata de viață și performanța generală a bateriilor EV, producătorii apelează la soluții inovatoare precum tratamentul cu plasmă. Tehnologia de tratare cu plasmă oferă mai multe avantaje în îmbunătățirea producției de baterii EV.

Tratamentele cu plasmă pot fi utilizate pentru a îmbunătăți performanța electrozilor. Este posibilă modificarea caracteristicilor de suprafață ale electrodului pentru a îmbunătăți energia de suprafață sau pentru a-i modifica morfologia și chiar compoziția chimică. Aceste modificări sporesc capacitatea electrodului de a stoca și de a elibera energie, ceea ce duce la îmbunătățirea eficienței generale, a stabilității și la reducerea riscului de delaminare sau degradare.

Tehnologia cu plasmă poate fi, de asemenea, utilizată pentru a prelungi durata de viață a bateriei, prin eliminarea impurităților, a contaminării și a materialelor nedorite, tratamentele pot îmbunătăți integritatea structurală și pot preveni formarea de produse secundare dăunătoare. Astfel, se reduce riscul de pierdere a capacității, de degradare a electrozilor și de defectare prematură a bateriei.

 • Îmbunătățirea performanței electrozilor, ceea ce duce la creșterea capacității bateriei, la timpi de încărcare mai rapizi și la o eficiență generală sporită.
 • Prelungirea duratei de viață a bateriei prin prevenirea pierderii de capacitate, a degradării electrozilor și a defecțiunilor premature.
 • Integritate structurală și stabilitate îmbunătățite ale componentelor bateriei.
 • Optimizarea aderenței dintre materialele active și substraturile electrozilor.
 • Reducerea impurităților, a contaminanților și a materialelor nedorite din componentele bateriei.
Pregătirea eșantioanelor pentru analiza izotopică
Pregătirea eșantioanelor pentru analiza izotopică

Una dintre cele mai frecvente probleme în măsurătorile izotopice stabile este prezența hidrocarburilor (de exemplu, bitum) și a materialului organic aderent. Îndepărtarea eficientă a acestui material de hidrocarburi trebuie să se realizeze printr-o metodă care, la rândul ei, nu modifică și ea însăși compoziția izotopică inițială.

Atunci când se aplică metode chimice umede, compoziția izotopică poate fi compromisă, în timp ce, cu ajutorul curățării/calcinării cu plasmă de oxigen, se poate garanta că această compoziție izotopică inițială este păstrată.

Pregătirea reprezintă o provocare, deoarece compoziția se poate rupe cu ușurință în timpul procesului de curățare, ceea ce duce la pierderea materialului pentru analiză. Metoda de curățare/calcinare cu plasmă poate îndepărta materialele organice persistente fără a afecta materialul de probă al eșantionului, rezultând un material curat pentru analiză prin spectrometrie de masă.

 • Îndepărtarea contaminării organice persistente.
 • Fără pierderi de material de analiză.
 • Alternativă eficientă la metodele chimice umede.
Acoperiri impermeabile la lichide
Acoperiri impermeabile la lichide

Funcționalizarea/acoperirea suprafețelor cu plasmă este unul dintre cele mai interesante domenii ale tehnologiei cu plasmă. Aceasta implică ruperea legăturilor de suprafață superioare ale unui material și finisarea acestora cu noi funcționalități chimice care conferă o caracteristică de suprafață complet nouă, fără a afecta proprietățile de bază ale materialului.

Acoperirile cu plasmă impermeabilă la lichide (hidrofobe) reprezintă o subcategorie a funcționalizării suprafețelor cu plasmă, precursorul specific fiind ales pentru a produce un strat permanent, cu energie scăzută de suprafață pe materialul sau piesa tratată. Suprafața hidrofobă are de obicei o grosime mai mică de 1/100 din grosimea unui fir de păr uman, este incoloră, inodoră și nu afectează în niciun fel aspectul sau textura materialului.

Suprafețele hidrofobe permanente își găsesc rapid și constant noi aplicații. Acoperirile impermeabile la lichide îmbunătățesc în prezent produsele din industria textilă, dispozitivele medicale, industria oftalmologică și industria electronică de consum, pentru a numi doar câteva dintre acestea.

 • Îmbunătățesc rezistența materialului la uzură, abraziune și reduc expunerea la substanțe chimice.
 • Tratamentul cu plasmă oferă un control excepțional asupra proprietăților de suprafață și asigură o aplicare precisă și uniformă a acoperirii.
 • Îmbunătățește productivitatea, suprafețele acoperite necesită mai puțină curățare, reducând timpul de nefuncționare și crescând eficiența.
 • Acoperirile hidrofobe resping lichidele, uleiurile și contaminanții.
 • Acoperiri adaptate cu proprietăți hidrofobe pentru a satisface cerințe specifice.
Producția de dispozitive medicale
Producția de dispozitive medicale

Tratamentul cu plasmă al dispozitivelor medicale este utilizat pentru a crește umectabilitatea polimerilor de înaltă performanță, care pot fi deosebit de dificil de imprimat și de lipit datorită energiei lor inerente scăzute de suprafață.

Activarea suprafeței cu plasmă este, de asemenea, utilizată pentru a crește aderența pentru cateterele cu balon înainte de lipire, pentru seringi/tuburi înainte de lipire și pentru a trata lentilele intraoculare înainte de acoperiri biocompatibile sau pentru a le face hidrofile. Henniker dispune de personal foarte bine pregătit pentru a face față tuturor cerințelor dumneavoastră și are o experiență extrem de bogată în tratarea cu plasmă a dispozitivelor medicale, după ce a lucrat cu un mare număr de clienți din domeniul dispozitivelor medicale și i-a păstrat.

 • Activarea suprafeței cu plasmă pentru a crește aderența pentru cateterele cu balon înainte de lipire.
 • Activarea suprafeței cu plasmă a seringilor/tuburilor înainte de lipire.
 • Tratarea lentilelor intraoculare înainte de acoperiri biocompatibile sau pentru a le face hidrofile.
 • Acoperiri cu plasmă pentru funcționalizarea testelor imunologice și a mediilor de cultură celulară.
 • Curățarea ultrafină a implanturilor medicale.
Aplicații pentru microscopie
Aplicații pentru microscopie

Aparatele noastre de curățare cu plasmă/calcinare cu plasmă cu costuri reduse pentru utilizatorii de microscopie electronică sunt concepute special pentru curățarea rapidă și eficientă a suporturilor de probe și a suporturilor și tampoanelor individuale.

Gama TEM pentru microscopie electronică sunt aparate de curățare cu plasmă așezate pe blat complet automatizate, care sunt livrate cu adaptoare standard, care sunt potrivite pentru port-eșantioanele furnizate de toți marii producători de microscoape. Puterea de ieșire a plasmei este complet variabilă în intervalul 0-100 W, rezultând un proces de curățare foarte ușor și controlabil. Sursele comune de eroare din interiorul microscopului sunt clar reduse cu curățarea cu plasmă, iar timpul de așteptare în timpul măsurătorii este semnificativ mai mare.

 • Putere de ieșire a plasmei complet variabilă între 0-100W.
 • Setare de putere foarte scăzută ca standard.
 • Adaptoare pentru suporturile de probe SEM obișnuite.
 • Instrument compact de laborator, de banc.
 • Funcționare cu o gamă de gaze de curățare.
Optică și lentile
Optică și lentile

Curățarea cu plasmă a lentilelor de contact și a altor elemente optice produce suprafețe foarte curate prin îndepărtarea stratului subțire de contaminare organică care este prezent pe aproape toate suprafețele. Contaminarea organică care poate fi prezentă pe toate suprafețele lentilelor are, de obicei, o grosime de numai câțiva nanometri, dar este suficientă pentru a modifica proprietățile optice. Curățarea cu plasmă a componentelor optice și a lentilelor se realizează cu oxigen gazos sau, uneori, este suficient chiar și aer de laborator, în câteva zeci de secunde și fără deșeuri chimice. Spre deosebire de detergenții cu solvenți, curățarea cu plasmă nu lasă absolut niciun reziduu.

Curățarea cu plasmă a lentilelor de contact permeabile la gaz este acum utilizată pe scară largă pentru a îmbunătăți caracteristicile de umectabilitate a suprafeței, ceea ce duce la un confort sporit pentru mai mult timp și, de asemenea, împiedică formarea de depuneri. Efectele plasmei pot dura mai multe săptămâni.

 • Curățarea cu plasmă îmbunătățește capacitatea de umezire a lentilelor de contact permeabile la gaz.
 • Crește confortul pacientului.
 • Curățarea cu plasmă îndepărtează urmele de contaminare organică de pe alte elemente optice.
 • Suprafețele devin mai hidrofile.
Acoperiri umectabile permanent
Acoperiri umectabile permanent

Funcționalizarea/acoperirea suprafețelor cu plasmă este unul dintre cele mai interesante domenii ale tehnologiei cu plasmă. Aceasta implică ruperea legăturilor de suprafață superioare ale unui material și finisarea acestora cu noi funcționalități chimice care conferă o caracteristică de suprafață complet nouă, fără a afecta proprietățile de bază ale materialului.

Acoperirile cu plasmă permanent umectabile sau "hidrofile" reprezintă o subcategorie a funcționalizării suprafețelor cu plasmă, precursorul specific fiind ales pentru a produce un strat permanent, cu energie de suprafață ridicată, pe materialul sau piesa tratată. Suprafața hidrofilă are de obicei o grosime mai mică de 1/100 din grosimea unui fir de păr uman, este incoloră, inodoră și nu afectează în niciun fel aspectul sau senzația materialului.

Suprafețele hidrofile permanente sunt utilizate, de exemplu, în dispozitive microfluidice pentru a îmbunătăți curgerea fluidelor și în multe exemple din domeniul științelor biologice pentru acoperiri de protecție, straturi de barieră și pentru a îmbunătăți absorbția biomoleculară.

 • Îmbunătățesc aderența materialului la lipici, vopsea, cerneală de imprimare și bioactivitate.
 • Tratamentul cu plasmă oferă un control excepțional asupra proprietăților de suprafață și asigură o aplicare precisă și uniformă a acoperirii.
 • Îmbunătățiți productivitatea, suprafețele acoperite necesită mai puține tratamente chimice, reducând costurile și crescând eficiența.
 • Acoperirile hidrofile atrag lichidele îmbunătățind comportamentele de umezire și dispersie.
 • Hidrofilicitate personalizată pentru a satisface cerințe specifice."
Producție de PCB
Producție de PCB

Curățarea cu plasmă este o tehnică uscată și ecologică care răspunde nevoilor industriei de asamblare a plăcilor cu circuite imprimate (PCB) și a componentelor electronice. Este o tehnică bine stabilită pentru îndepărtarea reziduurilor (desmearing) lăsate în urma perforării cu laser a vias-urilor.

Fabricanții consacrați de PCB pot integra ușor și eficient procesele noastre de curățare ușor de utilizat și rentabile. Mașinile noastre de curățare cu plasmă dispun de rafturi de încărcare multiple care asigură o uniformitate excelentă pe PCB, între PCB-uri și de la un proces la altul.

 • Curățarea cu plasmă a PCB-urilor înainte de conectare.
 • Activarea cu plasmă a plăcilor cu circuite imprimate înainte de capsulare și încapsulare.
 • Modelare/frezare și curățare a plăcilor de circuite imprimate epoxidice, flex-rigide și din teflon.
 • Dezoxidarea contactelor din aur.
Conectarea PDMS și microfluidica
Conectarea PDMS și microfluidica

Tratarea cu plasmă a PDMS în fabricarea microfluidelor produce o legătură permanentă și ireversibilă între PDMS și sticlă, îmbunătățind fluxul de analiți în cadrul canalelor microfluidice.

PDMS (polidimetilsiloxan) este de departe cel mai popular material utilizat în cercetarea privind microfluidica, unde este implementat pentru realizarea rapidă de prototipuri cu costuri minime. Cu toate acestea, PDMS necesită o etapă de tratare a suprafeței pentru a produce legături puternice și conforme între suprafețe. Tratarea cu plasmă a PDMS sporește grupurile hidofile (-OH) de pe suprafața PDMS, care formează ulterior legături covalente puternice (Si- O-Si) atunci când sunt îmbinate cu sticla. Aceste legături covalente stau la baza unei etanșări practic inseparabile între straturi.

 • Îndepărtarea grupurilor de hidrocarburi.
 • Expunerea grupărilor hidrofile -OH.
 • Legătura îmbunătățită cu substraturile din PDMS și sticlă.
 • Îmbunătățirea fluxului de analit.
 • Posibilitatea de a realiza suprafețe structurate cu alternanță de zone hidrofile/hidrofobe.
 • Tratarea cu plasmă pentru fabricarea lab-on-a-chip (un laborator pe un cip) a microfluidelor.
Materiale plastice
Materiale plastice

Tratamentul cu plasmă al materialelor plastice pentru îmbunătățirea aderenței este un proces dublu de activare și curățare a suprafeței.

În primul rând, tratarea cu plasmă a plasticului curăță compușii organici volatili care altfel împiedică îmbinarea, vopsirea și lipirea. În al doilea rând, activarea suprafeței cu plasmă creează o suprafață hidrofilă care este complet umectabilă pentru adezivi, vopsea, lacuri etc. Legăturile formate sunt extrem de puternice, astfel încât aderențele pe suprafețele tratate cu plasmă sunt extrem de durabile. Pe multe materiale, tratamentul poate dura câteva luni, dacă este depozitat într-un mediu fără praf.

 • Creșteți umectabilitatea suprafețelor.
 • Îmbunătățește caracteristicile de imprimare și aderență.
 • Acoperiri cu plasmă cu frecare redusă pe etanșări și garnituri.
Înainte de lipire, vopsire și imprimare
Înainte de lipire, vopsire și imprimare

"Activarea cu plasmă a suprafeței materialelor înainte de lipire, vopsire și imprimare este una dintre cele mai comune utilizări ale plasmei. Procesul de plasmă "rece" permite în mod inerent ca materialele sensibile la temperatură să fie tratate la fel de bine ca și metalele, sticla și ceramica.

În fiecare caz, acțiunea plasmei este dublă: îndepărtarea contaminării organice de pe suprafață, urmată de creșterea umectabilității suprafeței. Prelucrarea cu plasmă nu afectează în niciun fel proprietățile de bază ale unui material. Energia crescută a suprafeței are drept rezultat o legătură semnificativ mai puternică a majorității materialelor cu mulți adezivi, vopsele și cerneluri de imprimare. Oferim, de asemenea, o gamă largă de metode de testare a suprafeței pentru compararea pieselor înainte și după tratarea cu plasmă.

 • Plasma îndepărtează contaminarea organică de pe suprafață.
 • Activarea cu plasmă a suprafeței face ca suprafața să fie mai umectabilă.
 • De obicei, o îmbunătățire de 2 până la 10 ori a rezistenței la rupere și la desprindere.
 • Aderența la polimeri, sticlă, ceramică și metal este îmbunătățită.
 • Tratarea obiectelor 3D complexe.
 • Tratamentul localizat cu plasmă fără acoperire înlocuiește pre-tratamentele prin abraziune a suprafeței."
Acoperire prin rotație
Acoperire prin rotație

Acoperirea prin rotație a fost utilizată pe scară largă timp de mai multe decenii în fotolitografie, pentru a aplica substanțe fotorezistente pe plachete de siliciu, iar domeniul de aplicare a fost extins în ultimii ani la ingineria chimică a interfeței dintre suport și soluție pentru a obține o ordine structurală specifică în filmele subțiri aplicate.

Mai mulți factori importanți influențează aplicarea peliculei, inclusiv vâscozitatea soluției aplicate și viteza de rotație, de exemplu. Umectabilitatea suprafeței joacă, de asemenea, un rol important și poate fi controlată prin curățarea de rutină cu plasmă a substratului înainte de aplicare. Sistemele cu plasmă Henniker așezat pe blat sunt utilizate pe scară largă în acest scop, pentru a obține substraturi curate și fără contaminare înainte de acoperirea prin rotație.

 • Obțineți substraturi curate și lipsite de contaminare înainte de acoperirea prin rotație.
 • Controlarea umezelii suprafeței înainte de aplicarea substratului.
 • Reduceți defectele și creșteți calitatea filmului.
 • Economisiți timp și îmbunătățiți eficiența costurilor fără tratamente chimice costisitoare sau echipamente complexe.
Tratamente cu vapori de apă
Tratamente cu vapori de apă

Curățarea cu plasmă utilizează oxigen, argon, hidrogen sau amestecuri ale acestor gaze. Combinațiile acestor gaze sunt potrivite pentru aproape toate cazurile, însă există considerente cum ar fi opacifierea cadrelor de plumb (în aplicațiile de lipire a firelor) atunci când se folosește oxigenul, sau redepunerea particulelor metalice în cazul argonului, precum și probleme de siguranță atunci când se folosește hidrogenul. Henniker a dezvoltat o metodă alternativă simplă și ieftină, bazată pe plasme generate cu ajutorul vaporilor de apă, care îndepărtează eficient contaminarea și reduce straturile de oxid, fără a prezenta niciun dezavantaj potențial.

În general, tratamentul cu plasmă cu vapori de apă oferă numeroase avantaje, inclusiv non-toxicitate, curățarea și decontaminarea suprafețelor, îmbunătățirea aderenței, modificarea suprafețelor, capacități de sterilizare și dezinfectare, eficiență energetică, rentabilitate și versatilitate. Proprietățile sale unice fac din aceasta o tehnologie promițătoare cu aplicații diverse în diferite domenii.

 • Non-toxic și ecologic.
 • Curățarea și decontaminarea suprafețelor.
 • Versatilitate și ușor de implementat.
Conectarea firelor
Conectarea firelor

Curățarea cu plasmă înainte de conectarea firelor îndepărtează eficient impuritățile organice și straturile subțiri de oxid în condiții de mare randament, rapid, eficient și reproductibil, îmbunătățind considerabil randamentul și reducând erorile de conectare.

În multe domenii de aplicații electronice, există o cerință strictă pentru plăcuțe de lipire ultracurate înainte de asamblarea firelor. Acest lucru este valabil în special în cazul, de exemplu, al fabricării de semiconductori și de instrumente pentru sateliți spațiali. Contaminarea plăcuțelor de conectare a firelor are ca rezultat o rezistență slabă la tracțiune și, de asemenea, o uniformitate slabă a rezistenței de conectare. Curățarea cu plasmă poate fi aplicată ca soluție în linie, de exemplu înainte de încapsulare, sau ca etapă de procesare pe loturi cu sisteme de încărcare a grilelor de conectare personalizate și elimină complet orice contaminare de suprafață.

 • Aranjamente speciale de încărcare a grilelor de conectare.
 • Curățarea cu plasmă cu gaze simple și amestecuri de gaze.
 • Rezistență crescută la tracțiune a legăturii.
 • Gamă largă de dimensiuni ale camerelor de curățare cu plasmă.
Vedeți ce părere au clienții noștri.

"Henniker provided a tailored product to match our exact requirements. They are a pleasure to work with."

Dr Will Shu - Heriot Watt University

Herrot Watt University

"Our collaborative work with the team at Henniker was a very positive experience and one that we look forward to developing further."

Ewen Kellar - TWI

TWI

"We are very impressed with the ease of use and reliability of our plasma unit and were producing results within minutes of setting it up."

Dr Neil Wilson - Warwick University

Warwick University

"Henniker really stood out, both in their product range and technical knowledge. They are a great company to work with."

Karthik Nair - University of Bradford

Bradford University

"Henniker’s plasma systems have delivered tangible benefits to us right from day one. The team there are very easy to work with."

Ian Bruce - Coopervision

Coopervision

"Henniker’s after sales support is first class. They have always been extremely responsive if we have ever had need to call on them."

Steve Rackham - Teledyne

Teledyne

"Henniker guided us to choose the most suitable plasma unit for our application, ensured an accelerated delivery time & guided us through the very easy setup. We obtained quality results with their unit within minutes of setup & consistent results thereafter. The support they have provided has been rapid and helpful."

Dr Ravi Desai - Making Lab, Francis Crick Institute

bae sys logo

"Henniker provided our team with excellent service during the course of our work together, the plasma cleaner arrived quickly and was installed with ease, giving us visible results from the outset."

Dr Panagiotis Manesiotis BSc MRSC - Queen’s University Belfast

bae sys logo

"The technical team at Henniker are very knowledgeable, supportive and always approachable. I have found it a pleasure to work with them"

Sam Baxter - BAE Systems, MAI

bae sys logo

  Passionate about plasma®
  Conectați-vă la noi.

  Contact local

  NanoSystems
  MC Galaxiei nr. 1, Magurele Ilfov
  Romania

  Mail: info@henniker-plasma.ro

  NanoSystems
  Henniker Plasma, 3 Berkeley Court, Manor Park, Runcorn, WA7 1TQ, UK +44 (0) 1925 830771 info@plasmatreatment.co.uk